Hvad er kropsterapi?

Totum kropsterapi er en effektiv behandlingsform, som minder om en body sds-behandling

​Menneskekroppen er bygget til at kompensere. Hvis ét sted i kroppen er låst eller spændt, bruger den ressourcer fra et andet sted til at bevare sin funktion. Kroppen prøver hele tiden at hjælpe os til at fungere bedst muligt, men kompensationen kan skabe låsninger andre steder i kroppen. Jeg går med kropsterapi nysgerrigt på opdagelse i din krop for at finde ud af, hvor du har dine spændinger og undersøger sammen med dig, hvilke følelser der ligger bag.

Gennem kropsterapi kan du opnå både bevidsthed og balance og få indsigt i, hvad din krop forsøger at fortælle dig, så du på sigt bliver bedre til at mærke dine grænser, tage dine symptomer alvorligt og til at skabe plads til dig. Målet er, at du kan slippe gamle spændinger og aflåste kropsdele. Og hvem ønsker ikke det?

Er kropsterapi evidensbaseret?

Der er sparsomt forskning af kropsterapiens videnskabeligt beviselige effekter, men dem der er, peger alle på, at klienter får det bedre både fysisk og psykisk. De får lindring og bevidsthed og mere ro på deres krop og deres tanker, de bliver mere bevidste om deres grænser og får større forståelse for deres behov, og desuden lærer de at håndtere smerter og ubehag. Overordnet set vidner forskningen om, at mennesker, der jævnligt modtager kropsterapi, kommer til at fungere bedre i deres hverdagsliv og bliver bedre til at passe på sig selv.

​Ifølge medicinsktidsskrift.dk har kropsterapi stor gavn på mennesker, der kæmper med psykiske sygdomme, særligt som supplement til andre behandlingstiltag. Der har kropsterapi haft markant positive resultater. Studier viser, at kropsterapi virker på nedbringelse af tvang i psykiatrien, PTSD, angst, depression, bipolar lidelse, skizofreni og alle personlighedsforstyrrelser. Det mest effektive er at behandle de spor, som livet eller sygdomme sætter i kroppen.

Når vi har udsat vores kroppe for uhensigtsmæssige bevægelser længe, når vi holder ud og overlever i stedet for virkelig at ”leve” og vi overhører vores krops signaler, begynder kroppen på et tidspunkt at gøre ondt. Når vi ikke må være med det, som er, når vi ikke ønsker at blive set i vores uskønheder og skygger, spænder kroppen kraftigt op og skaber spændinger. Hvis vi bliver ved med at overhøre kroppens signaler længe nok, tiltager smerterne som oftest, og i bedste fald giver det blot smerter i nakke og lænd, måske lidt i kæben og også smerter i mave og underlivet.

Med tiden kan vi vænne os til en masse ”kropsstøj” dvs. en masse spændinger og smerter. Vi lader det gå ind under kategorien småskavanker, som kommer med alderen. Men i virkeligheden er det kroppen, der kræver nogle småjusteringer, og kroppens sprog er det ultimativt vigtigste sprog at forstå.

Om Susanne

Mit navn er Susanne. Jeg er RAB-godkendt kropsterapeut uddannet på Totum. Jeg arbejder dybdegående med aku- og zonetryk/ triggerpunktsaktivering og løsner op for akkumulerede spændinger. Jeg åbner og aktiverer kroppens egne helbredende funktioner. 

logo2      logo1

Kontakt

Susanne Strandbygaard

​Birmavej 23A, 2300 København S

+45 21 92 20 49

info@kropiterapi.dk

Man– fre: 8:00 – 17:00

Weekend: Efter aftale

Tilmeld nyhedsbrev