Og når vi holder os selv tilbage, spænder vi op i kroppen og får smerter.
Når selvværdet er lavt, påvirker det ofte humøret i negativ retning, fordi man sidder fast i sine negative tanker og følelser omkring sig selv. Det kan være svært at vise empati og leve sig ind i andres tanker og følelser, fordi man har så meget fokus på sig selv og sin egen smerte. Det betyder også, at man ofte mistolker andre. Man føler sig ofte skyldig hvis andre mennesker er kede af det og når man modtager rosende ord og komplimenter, preller det af, for man tror ikke på det, fordi man er overbevist om, at man ikke er værd at holde af. Når vi ikke tror på os selv, er vi derfor også mere sårbare over for kritik og modgang.
Alle psykiske sårbarheder kan forbindes med lavt selvværd. Ved eksempelvis stress får du ikke stået op for dig selv og markeret din personlige grænse. Den stressramte tillader at blive overbelastet.
Vi har alle behov for anerkendelse og kærlighed. Anerkendelsen skal dog komme indefra så vi accepterer både vores stærke og svage sider og stadig kan være selvkærlige.
Kropsterapi kan hjælpe dig hen imod et mere selvkærligt forhold til dig selv, gennem samtaleterapi og ved at arbejde med at mærke dig selv og dine grænser.